Jump to content
Electronics-Lab.com Community
Sign in to follow this  
Xenobius

Strange Screening Problem

Recommended Posts

Hello all,

I have built this circuit http://www.electronics-lab.com/projects/sensors/008/ and it worked. However I have a problem. I am using a DC adaptor to give it 12v and so im not so sure if its pure dc. The problem is that, IF I touch the positive metal part of the power supply, the circuit works perfectly... if I remove my finger from the positive of the power supply, the RED led (of the circuit LED1) turns ON until I touch the + again.

Could this be a filtering problem of the power supply? I put 10uF and 68nF in parallel across the power supply but no luck.

Thanks all

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool thanks a lot

I had 2 problems. The gnd was not earthed as you said but also the power supply that I was using had just one diode to make ac into dc and thats was another problem.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...