Jump to content
Electronics-Lab.com Community
ChipTrick

Damaged Power Supply 400VAC/24VDC

Recommended Posts

A few days ago a damage was generated in a power supply with an input voltage to three phases (3x400V-500V) and a regulated output of 18vdc-29.5vdc.
It is currently connected to a safety switch that was activated at the time of damage to the source, but did not prevent it from being damaged.
Check the phase control and there were no errors in the load balancing and the protection fuses at the source outputs (connected to the loads) did not show any damage.
Is it possible that it has been damaged by a current spike in the power supply or internal damage from the source itself?
Attached schematic image and source model.

Phoenix Contact Supply.jpeg

Circuit Power Supply.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you open the unit up and  find out what is wrong with it that will give you insight into what the problem is/was.

If the problem is on the AC input  side it may well be, as you say, a spike from the power source.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...